Monday, 18 August 2014

Assalamualaikum..
 Nak buat pengakuan ni.I miss miera so much!! Dah lama tak jumpa kan.. Terpisah lagi. Ni ada lagu untuk Miera :)

Lirik lagu edcoustic : Sebiru hari ini.
Miera mohon dengar lagu ni yoo..download sendiri.. I malas.. hahahah

sebiru hari ini
birunya bagai langit terang benderang
sebiru hari kita bersama disini

seindah hari ini
indahnya bak permadani taman surga
seindah hati kita walau kita kan berpisah

bukankah hati kita telah lama menyatu
dalam tali kisah persahabatan ilahi
pegang erat tangan kita terakhir kalinya
hapus air mata meski kita kan berpisah

selamat jalan teman
tetaplah berjuang
semoga kita bertemu kembali
kenang masa indah kita sebiru hari ini





Saturday, 15 March 2014

Coretan Ahad ..

Salam 1 Malaysia to all bloggers..hari aku rajin sedikit nk berceloteh dkt sini..
Alhamdulillah hari ni dah hari ke-2 hujan turun setelah sekian lama tdk turun..barulah rasa nyaman sikit udara untuk disedut~ahhh leganya~
...kalau rasa gembira tepuk tangan *(tepuklah)~
kalau rasa gembira beginilah caranya *( senyum memanjang :-D..)~
ok lah hepy2 jgk tp kena ingat org lain yg berada dlm kesusahan yg sekarang ini sdg diuji oleh Tuhan, oleh itu janganlah kita lupa untuk mendoakan kesejahteraan dan keselamatan mereka kerana doa jgk sedekah..kalau kita x mampu nak memberi sedekah dlm bentuk yg boleh dilihat sbg contoh wang ringgit kita boleh sedekah doa..asalkan doa untuk kebaikan insyaallah akn diterima oleh Allah SWT..
*****
Countdown utk result SPM yg bakal tiba pd 20 Mac 2013..aku kena get ready hati dan perasaan ni..apa pun keputusan yg bakal diterima nak x nak kenalah redha saja..macam mna keputusan kita itulah yg menunjukkan sejauh mna usaha kita.Walau apapun SPM bkn lah segalanya lagi.SPM sbnrnya baru permulaan bagi perjalanan kita sbgai seorang pelajar untuk mengahadapi cabaran yg lebih besar di msa hadapan..dan untuk kemajuan diri kita hendaklah sentiasa meggelengkan usaha serta kita perlulah meletakkan matlamat yg ingin disasar tentang apa yg ingin kita capai..
Aku masih ingat lagi kata2 dpd pengetua sekolah aku tentang :

DUIT
D-doa
U-usaha
I-ikhtiar
T-tawakal

Untuk menjadi seorang yg berjaya empat elemen di atas mestilah ada dlm diri kita.Empat elemen ini amat penting untuk mencapai kejayaan.Orang yg selalu gagal namun dia tetap tdk berputus asa adalah org yg berjaya..
OKlah tu saja yg boleh aku share setakat ini...nanti akan aku kongsikan lagi maklumat yg Insyaallah berguna untuk kita semua..

SELAMAT BERAMAL..

ceciter sikit~

Assalamualaikum semua yg sudi  membaca..dah lma aku x update blog nie..busy memanjang mcm lah aku nie keja dgn PM...kononya..(~.~)..padahal aku bru ja balik holiday kt kl.haihh asyik2 p kL xda tempat lain ke aku nk pegi..pegi NZ ke HK ke LA ke NY ke..(in my dream je lah)..apapun aku tetap menaruh harap utk sampai ke sana jgk one day.apapun ke Mekah dlu lah..amin..
Baru2 nie 1 dunia gempar lebih2 lg malaysia bila dpt berita pesawat Malaysia Airlines MH 370 hilang dari radar..aku pn turut rasa simpati dgn berita ni.semoga usaha mencari yg melibat kn banyak negara ni membuahkan hasil yg positif..kpd family mangsa banyak2 kan lah berdoa dan bersabar..smoga Allah mempermudahkan usaha mencari MH370..maybe ni salah satu dugaan ujian akhir zaman..bila dah diuji sebegini ramai yg kmbli berdoa dan mengingati Allah SWT..
Ya Allah permudahkanlah usaha mencari pesawat MH370 ni..amin..semoga keluarga mangsa masih diberi peluang utk bertemu kembali dlm keadaan yg baik..amin..
Aku pun terasa sebak jgk sbbnya aku pn dapat rasa apa yg mereka rasa kebetulan plk dlm minngu kejadian tu aku pn naik flight balik kedah jgk..sama2 lah kita doakan keselamatan mereka yg sdg diuji..

Okay stop cerita yg sedih sat..skrg ni fokus kat crita yg mendebarkan..hmm bg bdk2 yg nak amik result SPM 2013 aje lah..dah x lma dah nk keluar..xtaw la nk buat reaksi apa bila pegang result nti...semoga aku ,wawa and kwn2 yg ku kasihi ,rakan2 seperjuangan mendapat flying colours dlm SPM 2013~amin..
ok lah sampai sini sahaja dan bertemu lagi di msa akan datang..
maybe selepas ni lama plk nk update sbbnya aku dh nk pegi PLKN dah...
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA..
bye3~

Tuesday, 25 February 2014

di sawah padi nan indah

di suatu petang nan indah kmi berjogging di sawah padi yg kering kontang...

3 gadis sunti iaitu myra,wawa,asma...kmi dgn rela hati menjadi model jalanan di tepi sawah padi dgn ditemani  oleh seorang photographer x bertauliah iaitu...ajwad..

Monday, 24 February 2014

tadaa~

ini gelang yg wawa beli time hangout yg lalu~
:-)

kami jgk mkn ice-cream sama2
ice-creAm yg dh kontot tu dh tertelan oleh wawa..(~,~)

Lovely Day!

Hang out DAY !! with my BFF :-)

Sunday, 23 February 2014

CERITA WAWA

Hai hai.. :D ni first time wawa buka blog niy.anyway,thanks to mira yang bersusah payah create blog niy.hmm,mmndangkan mira dah buat intro pasal kami,wawa taktau nak tulis apa kat sini.. :) hmm,nak tulis apa ek? ok lah,wawa tulis ni actually khas untuk mira.wawa nak cerita sikit pasal wawa masa berjauhan(jauh la sangat kan..hehe..) dengan mira.

 Emm..actually,wawa memang rapat dengan mira masa menengah rendah.Tapi,since kami dah masuk menengah atas niy,wawa rasa mcm lagi renggang dengan mira.Entah la..Bila mesej or otp dengan mira jer,msti rasa kekok.Mira pun selalu cerita pasal kawan-kawan dia kat sekolah baru.Jeles? of course la jeles..hahah..Day by day,wawa rasa mcm mira dah tak suka kwn dengan wawa.entah..Mira cakap,dia tak pernah pun rasa macam tu.maybe sebab wawa tension bila ada kawan wawa kat ASTECH cakap wawa niy kadang2 annoying.huhu..is that true?Tak apa..wawa terima.ya,terima tapi tak ikhlas..hihi.Wawa tension bila wawa betul-betul rasa mira pun macam kawan wawa tu.'dia benci aku ke sekarang ni?' that's what i thought.Wawa keep telling myself that mira hates me.Perkara ni berlanjutan sampai la habis SPM.lepas habis exam,kami contact balik.Lepas tu semua masalah settle.. 

 Yang jadi problem selama ni wawa sendiri sebenarnya.Fikir bukan-bukan.Tak bincang dulu dengan mira.Jadi,apa-apa pun lepas ni kenalah bicang dulu..Bila dah bincang sendiri dengan mira,baru lah wawa tau yang selama niy mira pun rasa kekok bila kami jumpa or otp..hehe..setakat tu saja kot..hehe..lepas ni nak keluar makan eskrem lagi lah..haha :D BABAI U OLLS..

 BY : Admin WAWA

Friday, 21 February 2014

kami sahabat

   Assalamualaikum dan salam sejahtera..

   Blog nie masih fresh lg dlm erti kata lain baru la..aku nk ceciter cket la pasal persahabatan aku nie.
Bersesuaian dgn nma blog ni "friend ever after".Aku ada ramai kwn dri sek rendah sampailah men. tp sorg saja yg paling aku rapat dri first kteorg jd BFF smpai skrg~

 

Bagi aku susah nk cari sahabat sejati yg susah senang bersama.Tapi aku bersyukur sgt sbb Allah bg aku seorang sahabat yg baik.Kami dh mcm adik beradik sentiasa bersama bak kata pepatah 'bagai isi dengan kuku'..

Mesti korang nak tahu sejak bila kami jd BFF..haa ni bru nk cerita..yg panjang lebar tu mukadimah je baru..
Kami kenal dah lama since form 1 (2009) tp jadi rapat hujung tahun 2009 hanya disebabkan oleh sebuah diari hijau kepunyaan wawa (nickname bff aku).Ops rancak bercerita lupa plk nk kenalkan diri aku yg x bpe nk "femes" sgt ni :-(

Nickname aku myra .kmi berdua sek biasa2 saja msa form 1-3 dkt SMKT.then kteorang terpaksa berpisah msa form 4-5 sbb masing2 pindah sekolah asing.wawa dkt ASTECH aku pulak dkt SMKDSO.2 tahun jgk la masing2 terpaksa menahan perasaan.(haha)..
walaupun xsama sek kteorg still contact each other.tp tetap jgk rasa kehilangan bila berjauhan.
kteorg plk jenis yg "gila2" & suka buat benda pelik2.hehe..kteorang plk jenis yg sentiasa bersama susah senang.kalau ada masalah kteorg akn discuss & try settle sma2.so after 2 years terpisah kteorg kembali "together" hihihi..
And berdasarkan kisah suka duka selama kteorng jd BFF so terhasillah blog ini.smoga blog ini dpt memberi inspirasi sedikit sebanyak kpd anda di luar sna.Selepas ini admin mira & wawa akan update banyak lagi post2 yg menarik utk tantapan anda semua yg sudi membaca.kalau korang ada cerita tentang kisah persahabatan korng yg menarik boleh la share.sila lah komen jgn malu2~

POsT by : admin myra