Friday, 21 February 2014

kami sahabat

   Assalamualaikum dan salam sejahtera..

   Blog nie masih fresh lg dlm erti kata lain baru la..aku nk ceciter cket la pasal persahabatan aku nie.
Bersesuaian dgn nma blog ni "friend ever after".Aku ada ramai kwn dri sek rendah sampailah men. tp sorg saja yg paling aku rapat dri first kteorg jd BFF smpai skrg~

 

Bagi aku susah nk cari sahabat sejati yg susah senang bersama.Tapi aku bersyukur sgt sbb Allah bg aku seorang sahabat yg baik.Kami dh mcm adik beradik sentiasa bersama bak kata pepatah 'bagai isi dengan kuku'..

Mesti korang nak tahu sejak bila kami jd BFF..haa ni bru nk cerita..yg panjang lebar tu mukadimah je baru..
Kami kenal dah lama since form 1 (2009) tp jadi rapat hujung tahun 2009 hanya disebabkan oleh sebuah diari hijau kepunyaan wawa (nickname bff aku).Ops rancak bercerita lupa plk nk kenalkan diri aku yg x bpe nk "femes" sgt ni :-(

Nickname aku myra .kmi berdua sek biasa2 saja msa form 1-3 dkt SMKT.then kteorang terpaksa berpisah msa form 4-5 sbb masing2 pindah sekolah asing.wawa dkt ASTECH aku pulak dkt SMKDSO.2 tahun jgk la masing2 terpaksa menahan perasaan.(haha)..
walaupun xsama sek kteorg still contact each other.tp tetap jgk rasa kehilangan bila berjauhan.
kteorg plk jenis yg "gila2" & suka buat benda pelik2.hehe..kteorang plk jenis yg sentiasa bersama susah senang.kalau ada masalah kteorg akn discuss & try settle sma2.so after 2 years terpisah kteorg kembali "together" hihihi..
And berdasarkan kisah suka duka selama kteorng jd BFF so terhasillah blog ini.smoga blog ini dpt memberi inspirasi sedikit sebanyak kpd anda di luar sna.Selepas ini admin mira & wawa akan update banyak lagi post2 yg menarik utk tantapan anda semua yg sudi membaca.kalau korang ada cerita tentang kisah persahabatan korng yg menarik boleh la share.sila lah komen jgn malu2~

POsT by : admin myra


No comments:

Post a Comment