Tuesday, 25 February 2014

di sawah padi nan indah

di suatu petang nan indah kmi berjogging di sawah padi yg kering kontang...

3 gadis sunti iaitu myra,wawa,asma...kmi dgn rela hati menjadi model jalanan di tepi sawah padi dgn ditemani  oleh seorang photographer x bertauliah iaitu...ajwad..

Monday, 24 February 2014

tadaa~

ini gelang yg wawa beli time hangout yg lalu~
:-)

kami jgk mkn ice-cream sama2
ice-creAm yg dh kontot tu dh tertelan oleh wawa..(~,~)

Lovely Day!

Hang out DAY !! with my BFF :-)

Sunday, 23 February 2014

CERITA WAWA

Hai hai.. :D ni first time wawa buka blog niy.anyway,thanks to mira yang bersusah payah create blog niy.hmm,mmndangkan mira dah buat intro pasal kami,wawa taktau nak tulis apa kat sini.. :) hmm,nak tulis apa ek? ok lah,wawa tulis ni actually khas untuk mira.wawa nak cerita sikit pasal wawa masa berjauhan(jauh la sangat kan..hehe..) dengan mira.

 Emm..actually,wawa memang rapat dengan mira masa menengah rendah.Tapi,since kami dah masuk menengah atas niy,wawa rasa mcm lagi renggang dengan mira.Entah la..Bila mesej or otp dengan mira jer,msti rasa kekok.Mira pun selalu cerita pasal kawan-kawan dia kat sekolah baru.Jeles? of course la jeles..hahah..Day by day,wawa rasa mcm mira dah tak suka kwn dengan wawa.entah..Mira cakap,dia tak pernah pun rasa macam tu.maybe sebab wawa tension bila ada kawan wawa kat ASTECH cakap wawa niy kadang2 annoying.huhu..is that true?Tak apa..wawa terima.ya,terima tapi tak ikhlas..hihi.Wawa tension bila wawa betul-betul rasa mira pun macam kawan wawa tu.'dia benci aku ke sekarang ni?' that's what i thought.Wawa keep telling myself that mira hates me.Perkara ni berlanjutan sampai la habis SPM.lepas habis exam,kami contact balik.Lepas tu semua masalah settle.. 

 Yang jadi problem selama ni wawa sendiri sebenarnya.Fikir bukan-bukan.Tak bincang dulu dengan mira.Jadi,apa-apa pun lepas ni kenalah bicang dulu..Bila dah bincang sendiri dengan mira,baru lah wawa tau yang selama niy mira pun rasa kekok bila kami jumpa or otp..hehe..setakat tu saja kot..hehe..lepas ni nak keluar makan eskrem lagi lah..haha :D BABAI U OLLS..

 BY : Admin WAWA

Friday, 21 February 2014

kami sahabat

   Assalamualaikum dan salam sejahtera..

   Blog nie masih fresh lg dlm erti kata lain baru la..aku nk ceciter cket la pasal persahabatan aku nie.
Bersesuaian dgn nma blog ni "friend ever after".Aku ada ramai kwn dri sek rendah sampailah men. tp sorg saja yg paling aku rapat dri first kteorg jd BFF smpai skrg~

 

Bagi aku susah nk cari sahabat sejati yg susah senang bersama.Tapi aku bersyukur sgt sbb Allah bg aku seorang sahabat yg baik.Kami dh mcm adik beradik sentiasa bersama bak kata pepatah 'bagai isi dengan kuku'..

Mesti korang nak tahu sejak bila kami jd BFF..haa ni bru nk cerita..yg panjang lebar tu mukadimah je baru..
Kami kenal dah lama since form 1 (2009) tp jadi rapat hujung tahun 2009 hanya disebabkan oleh sebuah diari hijau kepunyaan wawa (nickname bff aku).Ops rancak bercerita lupa plk nk kenalkan diri aku yg x bpe nk "femes" sgt ni :-(

Nickname aku myra .kmi berdua sek biasa2 saja msa form 1-3 dkt SMKT.then kteorang terpaksa berpisah msa form 4-5 sbb masing2 pindah sekolah asing.wawa dkt ASTECH aku pulak dkt SMKDSO.2 tahun jgk la masing2 terpaksa menahan perasaan.(haha)..
walaupun xsama sek kteorg still contact each other.tp tetap jgk rasa kehilangan bila berjauhan.
kteorg plk jenis yg "gila2" & suka buat benda pelik2.hehe..kteorang plk jenis yg sentiasa bersama susah senang.kalau ada masalah kteorg akn discuss & try settle sma2.so after 2 years terpisah kteorg kembali "together" hihihi..
And berdasarkan kisah suka duka selama kteorng jd BFF so terhasillah blog ini.smoga blog ini dpt memberi inspirasi sedikit sebanyak kpd anda di luar sna.Selepas ini admin mira & wawa akan update banyak lagi post2 yg menarik utk tantapan anda semua yg sudi membaca.kalau korang ada cerita tentang kisah persahabatan korng yg menarik boleh la share.sila lah komen jgn malu2~

POsT by : admin myra