Saturday, 15 March 2014

Coretan Ahad ..

Salam 1 Malaysia to all bloggers..hari aku rajin sedikit nk berceloteh dkt sini..
Alhamdulillah hari ni dah hari ke-2 hujan turun setelah sekian lama tdk turun..barulah rasa nyaman sikit udara untuk disedut~ahhh leganya~
...kalau rasa gembira tepuk tangan *(tepuklah)~
kalau rasa gembira beginilah caranya *( senyum memanjang :-D..)~
ok lah hepy2 jgk tp kena ingat org lain yg berada dlm kesusahan yg sekarang ini sdg diuji oleh Tuhan, oleh itu janganlah kita lupa untuk mendoakan kesejahteraan dan keselamatan mereka kerana doa jgk sedekah..kalau kita x mampu nak memberi sedekah dlm bentuk yg boleh dilihat sbg contoh wang ringgit kita boleh sedekah doa..asalkan doa untuk kebaikan insyaallah akn diterima oleh Allah SWT..
*****
Countdown utk result SPM yg bakal tiba pd 20 Mac 2013..aku kena get ready hati dan perasaan ni..apa pun keputusan yg bakal diterima nak x nak kenalah redha saja..macam mna keputusan kita itulah yg menunjukkan sejauh mna usaha kita.Walau apapun SPM bkn lah segalanya lagi.SPM sbnrnya baru permulaan bagi perjalanan kita sbgai seorang pelajar untuk mengahadapi cabaran yg lebih besar di msa hadapan..dan untuk kemajuan diri kita hendaklah sentiasa meggelengkan usaha serta kita perlulah meletakkan matlamat yg ingin disasar tentang apa yg ingin kita capai..
Aku masih ingat lagi kata2 dpd pengetua sekolah aku tentang :

DUIT
D-doa
U-usaha
I-ikhtiar
T-tawakal

Untuk menjadi seorang yg berjaya empat elemen di atas mestilah ada dlm diri kita.Empat elemen ini amat penting untuk mencapai kejayaan.Orang yg selalu gagal namun dia tetap tdk berputus asa adalah org yg berjaya..
OKlah tu saja yg boleh aku share setakat ini...nanti akan aku kongsikan lagi maklumat yg Insyaallah berguna untuk kita semua..

SELAMAT BERAMAL..

ceciter sikit~

Assalamualaikum semua yg sudi  membaca..dah lma aku x update blog nie..busy memanjang mcm lah aku nie keja dgn PM...kononya..(~.~)..padahal aku bru ja balik holiday kt kl.haihh asyik2 p kL xda tempat lain ke aku nk pegi..pegi NZ ke HK ke LA ke NY ke..(in my dream je lah)..apapun aku tetap menaruh harap utk sampai ke sana jgk one day.apapun ke Mekah dlu lah..amin..
Baru2 nie 1 dunia gempar lebih2 lg malaysia bila dpt berita pesawat Malaysia Airlines MH 370 hilang dari radar..aku pn turut rasa simpati dgn berita ni.semoga usaha mencari yg melibat kn banyak negara ni membuahkan hasil yg positif..kpd family mangsa banyak2 kan lah berdoa dan bersabar..smoga Allah mempermudahkan usaha mencari MH370..maybe ni salah satu dugaan ujian akhir zaman..bila dah diuji sebegini ramai yg kmbli berdoa dan mengingati Allah SWT..
Ya Allah permudahkanlah usaha mencari pesawat MH370 ni..amin..semoga keluarga mangsa masih diberi peluang utk bertemu kembali dlm keadaan yg baik..amin..
Aku pun terasa sebak jgk sbbnya aku pn dapat rasa apa yg mereka rasa kebetulan plk dlm minngu kejadian tu aku pn naik flight balik kedah jgk..sama2 lah kita doakan keselamatan mereka yg sdg diuji..

Okay stop cerita yg sedih sat..skrg ni fokus kat crita yg mendebarkan..hmm bg bdk2 yg nak amik result SPM 2013 aje lah..dah x lma dah nk keluar..xtaw la nk buat reaksi apa bila pegang result nti...semoga aku ,wawa and kwn2 yg ku kasihi ,rakan2 seperjuangan mendapat flying colours dlm SPM 2013~amin..
ok lah sampai sini sahaja dan bertemu lagi di msa akan datang..
maybe selepas ni lama plk nk update sbbnya aku dh nk pegi PLKN dah...
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA..
bye3~