Wednesday, 20 May 2015

Kembali bernafas Mei 2015

bismillahirrahmanirrahim..

       

                                       
                                                            UIA Gombak ..mac 2015 
                              Ana dan rakan pergi seminar sebelum aku bernikah.. :-)

        Assalamualaikum..oh my Dunia Kyta sungguh lama sekali aku tinggalkan blog ini..and now its already 2015!!sebelum tu maaf wahai sahabat ku ukhti nadjwa zainuddin..baru sekarang aku dapat mencoret kembali blog ini.maaf atas keterlewatan yang amat sangat.Huhu..when i see our pictures i feel like i want to hug you right now!I'm really missing you right now..sahabat fillah till jannah InsyaAllah :-)

       Okay hai semua dan terima kasih kepada yg sudi menjengah sebentar di blog ini.Terlalu banyak benda yang tak dapat di update.in this week baru ana dapat my lappy..sekarang ini ana baru habis study untuk final exam so take a rest sekejap untuk update my old blog..baru hari berkesempatan untuk mengupdate blog ni.

       Dah lama tak bercerita pasal diri ini apa sudah jadi selepas last ana berhenti mencoret tahun lepas masa tu ana baru habis PLKN.huhu.Sekarang ini ana dh bukan yang dulu lagi.Sekarang ini saya lebih suka digelar "Ana Amirah" or my IG Anamyra.hihi..Ok straight to the point ana sekarang dah nak masuk second year in diploma of nursing at University Malaya Medical Centre.ok got it??ok now ana tinggal dkt Kuala Lumpur.Nak balik kedah pun tak boleh lama2 sebab cuti paling lama pun 2weeks je.tapi sokay as long ada jugak cuti.Bersyukur lah... :-)

      Alhamdulillah ana bersyukur sangat sebab dapat sambung study dalam bidang ini.Sungguh ana tak pernah terbayang yang dulu ana pernah jugak terfikir kalau tak dapat jadi doctor and kerja dalam hospital ana redha je kalau jadi nurse pun.And now ana study in UMMC as a student nurse and will be going to be future Staff Nurse!!rupanya tak semudah yang ana fikir ingat mudah jadi nurse.Susah tau.Responsibility banayk tau.Study pun dah lebih kurang macam doctor.Especially kalau yg study and kerja dkt hospital university.Dah jadi staff nurse yg hampir penecen pun still kena buat research study jugak lagi.staff nurse dkt sini memang busy.Kerja ,study ,kerja ,study..ok thats good what???

      Dah 2 kali ana posting dekat ward so many case of patient I found.fuhhhhhh everyday facing with different patient ,different behaviour ,different case so many challenging!But ana tahu inilah tugas kita and ana tak boleh nak merungut coz they need us.Tanpa nurse doctor cannot do all things by their own.and same like nurse without doctor we can't do our work to take care of patient.So ingat nurses is not 'kuli' doctor but we are in the same team.HEALTH CARE TEAM.

      Alright tak nak membebel panjang2 ana cuma nak bagitahu since ana study at UMMC dah banyak benda yang dah ubah hidup ana 360.Ana bukan ana yang dulu.InsyaAllah doakan ana kekal tsabat(tetap) di jalan yang ana pilij ini,Ini yang ana pilih.Alhamdulillah sentiasalah mohon hidayah dan petunjuk dariNya .Moga hidup kita sentiasa dalam redhaNya.

Nanti ana sambung cerita lagi...assalamualaikum..

1 comment: